Theater Gajes beweegt en verbindt! En alle nieuws over die beweging en verbinding vind je hier.

Vacature Hoofd Productie/Bedrijfsleider


Gajes zoekt een Hoofd Productie/Bedrijfsleider!

vacature Hoofd Productie/Bedrijfsleider

 

Voorzitter bestuur gezocht!


Profiel voorzitter Gajes

 

Gajes zoekt Ensemble-acteurs LOKI


Theater Gajes zoekt ensembleacteurs!

In oktober en november 2021 zal Theater Gajes de locatie-voorstelling LOKI spelen, midden in het centrum van Deventer. Voor deze voorstelling is Gajes nog op zoek naar een aantal mensen die het leuk vinden mee te spelen.

 

Wat is het?

Loki is een muziektheatervoorstelling gebaseerd op de Noorse mythologie. Het wordt een theatraal bacchanaal, een voorstelling met veel eten en drinken, ook voor het publiek. Het stuk gaat over de ondergang van de Goden en daarmee de hele wereld zoals wij die kennen.

 

Wie ga ik spelen?

Jij gaat één van de bedienden van Aegir spelen. De Goden en het publiek zijn door hem uitgenodigd om in zijn hal bier te komen drinken. De bedienden leiden het publiek door het gebouw, maken contact en dienen het eten op. Terwijl het feest compleet uit de hand loopt, moeten zij proberen het hoofd koel te houden en hun werk te blijven doen. In drie repetitiedagen/avonden werk je samen met de andere bedienden aan het creëren van een personage, het repeteren van bewegingssequensen en het ontwikkelen van de logistiek die nodig is om het publiek door de voorstelling heen te leiden.

 

Wat is Theater Gajes?

Gajes is een theatergezelschap uit Deventer dat buitentheater maakt. Gajes speelt spectaculaire voorstellingen op pleinen in heel Europa, maar ook op bijzondere kleinere locaties. De voorstelling LOKI wordt gemaakt in de oude bibliotheek in Deventer (Brink 70). Gajes maakt theater waar bij het publiek met de spelers meebeweegt, en nooit louter toeschouwer is.

 

Wanneer is het?

De voorstellingen worden gespeeld op:

28, 29, 30 en 31 (matineevoorstelling) oktober en op 4, 5en 6 november.

Repetities voor deze rollen zijn op:

Vrijdag 22 oktober (vanaf 18:00u – incl. eten)

Zaterdag 23 oktober (vanaf 18:00u – incl. eten)

 

Wat biedt Gajes mij?

Behalve natuurlijk de vanzelfsprekende te gekke ervaring van het maken en spelen van deze theatrale ervaring krijg je een kleine vergoeding, reiskosten en catering tijdens repetitie en voorstellingen.

 

Wat moet ik doen als ik mee wil doen?

Fantastisch, dat vinden we mooi! Stuur een mail naar Maartje Keijzer (artistiek leider van Gajes) via maartje@theatergajes.nl. Je krijgt dan ook een meetinstructie om zelf je maten op te nemen, zodat zo spoedig mogelijk jouw kostuum in elkaar gezet kan worden.

 

Gajes zoekt nieuwe bestuursleden!


Klik hier want Gajes zoekt nieuwe bestuursleden

Sneeuwwitje thuisbezorgd


Actuele voorstelling met Covid-19 richtlijnen

 

Stormkop tijdens Deventer op Stelten 2019


Verslag op RTV-oost

Bedankje uit Rusland


Afscheid Norbert Busschers


Deventer, 22 feb 2019

 

Afscheid Norbert Busschers Theater Gajes

 

Oprichter van het buitentheatergezelschap Theater Gajes, Norbert Busschers, heeft besloten om afscheid te nemen. Hij heeft zich 26 jaar lang, iedere dag opnieuw met hart en ziel ingezet voor het gezelschap. Ooit begonnen met een voorstelling met drie acteurs hielp hij het gezelschap uitgroeien tot een club die grote pleinproducties produceert die in verschillende landen van Europa rondreizen. Norbert heeft vele rollen vervult binnen het gezelschap. Hij speelde, bouwde decors, deed administratie, verkocht voorstellingen en verzon het ene bijzonder creatieve beeldende idee na het andere. Na 26 jaar Theater Gajes wil Norbert zich nu gaan richten op andere projecten.

Theater Gajes zal zich verder ontwikkelen met Maartje Keijzer als artistiek en zakelijk leider. Het gezelschap blijft als Deventers gezelschap voorstellingen produceren op bijzondere locaties in de buitenlucht. Ook in 2019 komt het gezelschap weer met een productie naar Deventer op Stelten.

 

Meer informatie?

Maartje Keijzer 0613075246

maartje@theatergajes.nl

OMG! De storm van Odyssee!


THE MAKING OF ODYSSEE EPISODE 4


THE MAKING OF ODYSSEE EPISODE 3


The Making of Odyssee Episode 2


Yes! De tweede aflevering alweer van The Making of the Odyssee. Ontmoet Maartje Keijzer en Jeroen Kriek.

Nieuwe trailer Parasolo


Mooi hè? Gemaakt door onze vrienden van Beeldtaal

.

Odyssee The making of Episode 1


Tromgeroffel! Zoals jullie weten zijn we gestart met de ontwikkeling van onze nieuwe grotepleinvoorstelling Odyssee. En jij kan dat maakproces helemaal meemaken, want… Vandaag is de release van de eerste aflevering van Odyssee: The making of. Maak kennis met Norbert Busschers en Maartje Keijzer en onze acteurs en muzikanten. Stay tuned. Volgende maand de tweede aflevering.

Vacature bestuurslid


vacature-bestuurslid-theater-gajes

Theater Gajes zoekt bestuurslid

Theater Gajes is een professioneel theatergezelschap gevestigd in Deventer. Theater Gajes is Buitentheater op hoog niveau. Zij verbindt spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden met poëzie, muzikaliteit met lawaai en neemt je mee in haar creatieve wereld.

Theater Gajes maakt buitentheatervoorstellingen waarmee zij rondreist door heel Europa. Daarnaast zijn er voorstellingen die eenmalig plaatsvinden, ook wel maatwerk genoemd en educatieve projecten. Het gezelschap maakt voorstellingen en performances die reageren op de maatschappij of de context en een verhaal vertellen. Daarbij maakt zij gebruik van live muziek, fysiek spel, tekst, techniek, beeldende objecten en effecten. De voorstellingen worden altijd in de buitenlucht of op een bijzondere locatie gespeeld. Theater Gajes tovert deze alledaagse omgeving voor even om tot het perfecte theater. Met de voorstellingen en performances wordt een zeer gelaagd publiek aangesproken.

Theater Gajes wordt geleid door een klein professioneel team en betrekt per voorstelling acteurs en muzikanten uit het gehele land. De begroting voor 2017 bedraagt ca. € 300.000.

Theater Gajes is een Stichting met een bestuur op afstand. Het bestuur begeleidt en ondersteunt de artistieke en zakelijke leiding en komt ca. 5 x per jaar bijeen. Binnen het bestuur is voldoende juridische en financiële kennis aanwezig, maar omdat Gajes zich meer ondernemend wil gaan opstellen en zich meer wil verbinden aan het bedrijfsleven in de regio, zou een bestuurslid met een ondernemersachtergrond zeer welkom zijn.

Sollicitaties zijn welkom tot 15 januari 2017. Reageren en informeren kan bij de voorzitter van het bestuur, de heer Otto Berg via 06 25082219 of ot.berg@planet.nl.

Start nieuwe voorstelling Odyssee


Uitnodiging 1ste presentatie Odyssee

Theater Gajes maakt haar vierde grote pleinproductie: Odyssee. U bent van harte uitgenodigd om de 1ste presentatie bij te wonen. Deze presentatie is het resultaat van een intensieve repetitieperiode van twee weken.

Odyssee is een voorstelling die zal spelen in binnen- en buitenland gedurende zes seizoenen. Met een unieke theatrale vorm weet het gezelschap keer op keer maximaal 3.000 toeschouwers in beweging te brengen en verschillende lagen van de bevolking te beroeren en ontroeren. Theater Gajes staat te popelen om met deze nieuwe spectaculaire buitentheatervoorstelling nog meer landsgrenzen en haar eigen artistieke niveau te overschrijden.

De Odyssee vertelt het avontuur van Odysseus die na de oorlog in Troje over de wateren zwerft in zijn poging om terug te keren naar zijn huis. Het originele verhaal is zeer uitgebreid. Wij kiezen voor een kernachtige vorm om het mogelijk te maken in een uur tijd helder te verbeelden voor een grote massa.

Theater Gajes neemt u graag mee in het proces van haar nieuwe grote pleinvoorstelling. De 1ste presentatie zal plaatsvinden op 1 oktober 2016 om 20.00 uur bij Den Alerdinck Den Alerdinckweg 1 8055 PE Laag Zuthem (Gemeente Raalte). Kaartjes aan de deur verkrijgbaar. Collages en Schetsen

Vacature Acteur Odyssee


Vacature Acteur Odyssee

Agora Phobia in Bremen: wat gaaf!


We stonden op donderdag 9 juni j.l. op festival La Strada in Bremen. En kijk eens wat een mooie registratie ze hebben gemaakt. Het was echt weer een hele fijne belevenis.

Professionaliseringsslag Theater Gajes


G Begin 2015 ontving Theater Gajes een bijdrage van de Provincie Overijssel om Theater Gajes verder te professionaliseren. Een enorme opsteker voor ons! En natuurlijk ook voor onze relaties, vrienden, acteurs en iedereen die maakt dat Theater Gajes Theater Gajes is en blijft. Met deze bijdrage investeren wij in onze nieuwe website, huisstijl en promotionele activiteiten, zoals video’s, beursbezoeken etc.

 

Theater Gajes is Buitentheater op hoog niveau. Zij verbindt spektakel met inhoud, rauwe beelden met poëzie, muzikaliteit met lawaai. In al haar activiteiten neem Theater Gajes zo veel mogelijk mensen mee in haar creatieve wereld. Kortom: Theater Gajes verbindt! Stapt u ook in de wereld van Theater Gajes die niemand onberoerd laat?

Theater Gajes opent het nieuwe gemeentehuis in Deventer!


Gemeentehuis DeventerWat gaaf! Theater Gajes mag de openingsact verzorgen ter ere van de opening van het nieuwe gemeentehuis van Deventer. Het zal plaatsvinden op 13 april. Meer informatie volgt!