LOKI

Welkom tot het bacchanaal van Aegir!

Welkom uitverkorene, tot het bacchanaal van Aegir!
Terwijl u op uw wenken bediend wordt, zich te goed doet aan de heerlijke versnaperingen (met dank aan DAVO) en geniet van live-muziek, bent u getuige van hét diner van de Noorse goden: een verbroederende bijeenkomst van de godenfamilie. Respectvol en harmonieus, zoals je van een familiediner mag verwachten. Toch?
Wat gebeurt er wanneer de gevestigde orde wordt uitgedaagd door het zwarte schaap dat alle regels over redelijkheid en goed fatsoen aan zijn laars lapt? Alle goden hebben het beste voor met de mensheid. Maar bestaat er eigenlijk wel zoiets als goed en fout of verliest iedereen af en toe de grip op het goede?
Wanneer de Goden ruziën, zetten ze hun eigen voorbestaan op het spel en daarmee het voortbestaan van de wereld zoals wij die kennen.
LOKI
LOKI is een locatie theatervoorstelling van Theater Gajes in de voormalige bibliotheek op de Brink te Deventer. Het vertelt het verhaal van de Noorse god Loki, bloedbroeder van Odin en als god van de chaos en tweestrijd berucht als onruststoker. Het verhaal neemt ons mee naar het moment dat Aegir, god van de Oceaan, de goden bijeenroept voor een feestmaal. Wanneer Loki aankomt op het feest, wordt hem duidelijk dat hij persona non grata is. En dan steekt hij van wal…
Tickets:
www.loki-deventer.nl