Agora Phobia (archief)

Turbulent avontuur over majestueus bouwproject speelt zich af midden in het publiek. > Duur: 60 minuten (plus inloop met spel van 15 minuten) > 1 x in de avond > max. 3000 toeschouwers > Speelvak 35 x 35 meter > Alle benodigde techniek inclusief


Agora Phobia, een buitentheatervoorstelling over een majestueus bouwproject, is spectaculair, muzikaal en brengt iedereen in beweging. In dit grote pleinspektakel leidt Theater Gajes het publiek met optische trucs rechtstreeks een bouwput in. Met behulp van vreemdsoortige machines, fysiek sterke acteurs en live muziek verrijst niet alleen een futuristisch bouwwerk, maar ook een turbulent avontuur. Overweldigend van de eerste tot de laatste minuut.

 

In Agora Phobia worden de toeschouwers uitgenodigd op het speelvlak en in beweging gezet door acteurs op stelten en grote rijdende objecten. Hoofdrolspeler is het plein dat toe is aan een grote opknapbeurt. Alle betrokkenen hebben zin in deze omvangrijke klus. De eerste paal gaat de grond in. De burgemeester glundert, de architect is een held, de aannemer mag zijn handjes dichtknijpen met deze opdracht. 3000 toegestroomde toeschouwers kunnen, als bewoners, trots zijn op hun stad en haar bestuurders. Vervolgens zijn ze in een zeer vermakelijke nachtmerrie getuige van het ontstaan van de eerste scheurtjes tot aan het ineenstorten van deze geniale bouwplannen. Met deze grote pleinproductie ontspint zich een verhaal om niet alleen te aanschouwen, maar vooral ook te ervaren!