Odyssee

> Duur: 60 minuten (plus inloop met spel van 15 minuten) > 1 x in de avond > max. 3000 toeschouwers > Speelvak 35 x 35 meter > Alle benodigde techniek inclusief

“Bezing mij, o Muze, de man van duizend listen, Odysseus. Die zeer veel rondgezworven heeft en veel leed doorstond hij op zee en in zijn hart. Vechtend voor zijn leven en de terugkeer naar zijn thuis.”
De nieuwe grote pleinproductie van Theater Gajes vertelt het avontuur van de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft. De eilanden die hij aandoet herbergen monsterlijk gevaar, onweerstaanbare verleidingen en betoveringen die zijn doel doen vervagen. Tijdens zijn reis sneuvelen zijn bemanningsleden en loopt zijn schip steeds meer schade op. Met de hulp van zijn goddelijke gids Athena overleeft hij de verwoestende krachten van de god van de zee Poseidon.
Als het Odysseus, na een bezoek aan de onderwereld lukt om al zijn strijd en listigheid te laten vallen kan hij eindelijk thuiskomen. Berooid en met niets meer dan vodden om zijn lijf staat hij oog in oog met zijn vrouw Penelope.

 

Met Odyssee , een bewerking van het gelijknamige epos van Homeros, maakt Theater Gajes haar vierde grote pleinproductie. Het gezelschap wil de thematiek thuiskomen en het belang daarvan, ook voor alle ontheemden op onze wereld, aankaarten. De wonderlijke, spectaculaire en poëtische pleinproducties spelen midden tussen de toeschouwers. Gebruikmakend van grote mobiele objecten en acteurs op stelten ontvouwt er een verhaal boven de hoofden van het publiek. Meer dan ooit zullen de toeschouwers in verwondering dit verhaal meebeleven doordat vrijwel alle objecten inclusief de live muzikanten mobiel zijn. Met deze unieke theatrale vorm weet het gezelschap keer op keer maximaal 3.000 toeschouwers in beweging te brengen en verschillende lagen van de bevolking te beroeren en ontroeren.